juni 22, 2021

Luftvapen

Av admin

På vår webbsida hittar du ett stort utbud av luftvapen. För att du i Sverige ska få handla luftvapen utan licens, måste du vara minst 18 år. Då får anslagsenergin på ditt luftgevär inte överstiga 10 joule, mätt 4 meter från mynningen av ditt vapen. Om du däremot vill ha ett luftvapen med större anslagsenergi måst du ha licens till den. Du kan köpa de delar som du behöver till att göra ditt luftvapen större. Då du sedan har monterat fast dessa delar kräver det därmed av dig att ha en licens för ditt luftgevär.

Olika märken på luftvapen

Märken på luftpistol och luftgevär som vi säljer, kommer från flera länder. Amerikanska märken av luftvapen som vi har, är Crosman, Daisy, Remington och Ruger. Därtill har vi turkiska Hatsan, schweiziska Hämmerli, tyska Walther och spanska Norica.

Luftpistol fjäder

Dessa luftvapen laddar du med muskelkraft, de har brytpipa, underspännare eller sidospännare. Än så länge är denna modell av luftvapen det vanligaste. Det kräver nämligen enbart att sätta i ammunitionen och den är klar att använda. Många tycker om rekylen och mekanismen i ett fjädergevär. En del tycker också att det är lite jobbigt att ladda om efter varje skott. Du bör dock komma ihåg att aldrig skuta vapnet utan kula eller motstånd i pipan. Detta kan nämligen leda till att vapnet går sönder.

Luftgevär Co2

Detta är ett kolsyredrivet luftvapen och brukar ofta bli laddad med kolsyrepatroner, som är endera 12 gram eller 88 gram. Vapnet är rekylfritt, som gör att det är lätt att skjuta med det. Den går snabbt och behändigt att ladda och du laddar den oftast med magasin. De kan vara full auto, semi-auto eller bygelrepeter. Med detta slags vapen kan kolsyrepatronerna ligga på lager och du kan skjuta med dem då du vill. Då du använder luftgeväret i kallt väder, kan dock energin från kolsyran minska.